صينية سبانخ باللحمة المفرومة والبشاميل
المقادير :
- كيلو سبانخ مسلوقه
- معلقه كبيره ثوم مفروم
- نص كيلو اللحمه المفرومه
- بصلتين كبار
- سمن
- باشميل
- جبنة رومي مبشورة
- ملح و فلفل و بهارات
طريقة العمل :
- تصفي السبانخ و تقلب مع ثوم محمر في سمن حتي تجف الماء تماما
- نحمر البصل في سمن حتي يذبل ثم نضيف اللحم و نحمره جيدا مع الملح و الفلفل و البهارات حتي تمام النضج
- نصنع البشاميل ( مستخدمين 3 ملاعق دقيق و 4 ملاعق سمن و كوب شوربة و كوب لبن ) ثم نضيف له الجبن المبشور
- ندهن الصينية زيت ثم نضيف نصف الكمية من كل شيء ثم نعيد الكة مع مراعاة ان يكون الباشميل علي السطح
- توضع في الفرن حتي احمرار الباشميل مع اضافة قليل جبنة ان وجد لتسيح علي الباشميل